Què és el kefir d’aigua?

És una beguda fermentada amb un sabor allimonat i amb una mica de gas.

 

Quines propietats té?

Com tots els aliments fermentats és molt beneficiós per la flora intestinal i desinflamar el budell prim. Això el fa molt convenient per al·lèrgies, defenses molt baixes, problemes de pell, gasos, inflamació intestinal, estrenyiment o diarrees cròniques, depuració general, etc.

 

Quina dosis al dia?

Tres gots al dia és una dosi òptima encara que es pot augmenta segons el cas. Ideal en dejú, entre hores o 10 minuts abans dels àpats.

 

Diferències amb el kefir de llet

Els beneficis terapèutics són molt semblants però és ideal per la gent que no vol o no pot prendre llet de vaca o cabra.

 

Ho poden prendre els diabètics?

Després de la fermentació queda un 20% del sucre que havíem posat. És una quantitat molt petita però s’ha de tindre en compte si ens posem insulina.

 

Com conservar els nòduls

Els podem deixar a la nevera només amb aigua durant varies setmanes. També els podem congelar, ben secs, dins d’una bosseta o taper.

 

Regala kefir!

Al cap de varies setmanes veuràs que el kefir no para de créixer. És el moment de treure una quantitat i regalar-li-ho a algun conegut o portar-lo al teu herbolari per a que li ho regalin a una altra persona.

 

Ingredients per preparar un litre de kefir d’aigua

  • 1 litre d’aigua mineral
  • 2 cullerades soperes de sucre integral, mel o melassa de canya.
  • 1 figa seca o 1 dàtil o 1 albercoc sec
  • 1/2 llimona mitjana tallada en 2 trossets
  • 3 cullerades soperes del nòdul de kefir d’aigua.

 

Elaboració

Posarem els ingredients en una gerra de vidre. Podem tapar-ho amb una gassa perquè no entri pols ni cap insecte o amb un tap però que no tanqui del tot, ja que sinó amb la pressió del gas de la fermentació podria explotar. Remenar-ho bé.

Ho podem deixar entre 24 i 48 hores. A més hores més gas acumularà. Ho colem i guardem a la nevera.

Els nòduls els rentem i els tornem a fer servir de nou.

 

El nostre consell

A l’estiu servir-ho ben fresquet.

Si volem que el fet de colar i obtindré de nou els nòduls de kefir sigui més fàcil, podem posar-los dins de la gerra embolicats i lligats dins d’una gassa. En treure’ls de la gerra podem netejar aquesta gassa amb l’aigua de l’aixeta.

Les proporcions dels ingredients i les hores de fermentació són relatives. Podem canviar-les per adaptar el kefir al nostre gust.